Александър Зверев внесе смут след изказването си, че Даниил Медведев е бил в близък контакт със заразения с COVID-19 Беноа Пер и не му е позволено да излиза от стаята си, освен за мачовете си. Информацията, която световният №7 обяви след успеха си над Кевин Андерсън обаче, се оказа невярна.

В интервю за „Eurosport“ германецът каза, че руснакът е изолиран в хотелската си стая и дори не може да излезе да тренира преди своя двубой. Малко след това треньорът на световния №5 сподели, че възпитаникът му „изобщо“ не е засегнат от случилото се с Беноа Пер, който трябваше да се оттегли заради положителната проба за коронавирус. Френският наставник каза, че Медведев е в перфектно състояние и може да тренира нормално.

Според информация на L’Equipe – сънародниците на Пер – Ришар Гаске, Грегоар Барер, Адриан Манарино и Едуар Роже-Васлен, бяха предупредени да останат в хотелските си стаи до второ нареждане още след пробата на световния №22. Под изолация бе поставен и треньорът Никола Копен. Мястото на французина в схемата зае Марсел Гранойерс.

Жребият в Ню Йорк отреди на Александър Зверев един от най-трудните непоставени съперници в лицето на финалиста от 2017 година Кевин Андерсън, но германецът успя да се справи с предизвикателството в четири сета – 7-6(2) 5-7 6-3 7-5.

Разликата между двамата бе много малка, като Саша впечатли с много стабилно сервиране, в което обичайните двойни грешки бяха много по-малко спрямо асовете. Седмият в света завърши с 19 директни точки от начален удар и 86% спечелени точки при първите си сервиси. Зверев продължава напред срещу Брендън Накашима.