Германският тенисист Александър Зверев попълни карето с полуфиналисти на Откритото първенство на Франция, след като се наложи късно в сряда над австралиеца Алекс Де Минор с 6:4, 7:6 (5), 6:4. Той ще играе за място на финала срещу норвежеца Каспер Рууд, класирал се без игра за Топ 4 след отказването на Новак Джокович заради контузия на дясното коляно.

27-годишният Зверев нямаше лесен мач срещу Де Минор въпреки чистата победа. В първия сет той реализира два пробива, докато съперникът му отговори с един.

Де Минор бе много агресивен във втората част, когато също върна пробив и изравни за 3:3. Той имаше сетбол при 6:5, но Зверев го спаси и се стигна до тайбрек. В решителната част тенисистът от Австралия поведе с 4:0, но Зверев изравни при 5:5, спечели най-дългото разиграване до момента за 6:5 и след това затвори и втория сет.

В третия сет Саша отново успя да поведе с пробив за 4:2, а след това и 5:3. Де Минор не се предаде до последно и върна един пробив, но Зверев приключи мача при вервис на противника.

Александър Зверев е един от фаворитите на "Ролан Гарос", където дойде със самочувствие от победата си на турнира от сериите "Мастърс" в Рим. Германецът отстрани по пътя си испанската легенда Рафаел Надал, белгиеца Давид Гофен, а в третия кръг бе изправен пред супер тайбрек срещу Талон Грикспур от Нидерландия. Той игра пет сета и в осминафинала срещу датчанина Холгер Руне.

В последните два мача Зверев бе останал на корта 8 часа и 25 минути, а срещу Де Минор му трябваха още 3 часа за успеха.

Александър Зверев и Каспер Рууд имат четири мача помежду си, като са си разменили по две победи. ТОва ще бъде и повторение от полуфинала на "Ролан Гарос" миналата година, когато норвежецът спечели в три сета, но сред това отстъпи във финала срещу Новак Джокович.