Григор Димитров сподели, че Андре Агаси играе значителна роля, що се отнася до подхода на българина в мачовете от тазгодишния Ролан Гарос. Двамата поддържат контакт постоянно по телефона и осемкратният шампион от Големия шлем му дава ценни съвети за двубоите в Париж – там, където вдигна титлата през 1999 година.

БГНЕС
13 снимки

„Просто опитваме да поддържаме нещата прости към момента във всяко едно отношение. Аз и Андре имаме специално приятелство. Бих казал, че то преминава отвъд границите на тениса“, каза Григор. „Смятам, че опитът, който той е натрупал тук – на Ролан Гарос – е невероятен“.

„Мисля, че определено ми помага да го чуя от него. Да чуя как е преодолял своите препятствия в този турнир. Така че в момента сме се концентрирали върху това. Засега се чувствам добре. Определено ще взема телефона, ще му се обадя и ще поговорим малко, за да видим как стоят нещата“, каза българинът.

Не само тактиката на Григор е като тази на Агаси, но и облеклото му. Колекцията на Nike, вдъхновена от американеца, трупа голяма популярност в тенис средите. „Имахме няколко интересни разговора на тази тема. Мисля, че аз съм единственият, който играе с тези цветове сега. За мен екипът е много специален“, сподели световният №20.

„Не исках да бъде точно, точно същия. Защото винаги съм искал да бъда себе си. Но това, което Андре направи през 90-те с този екип, беше страхотно. Наистина ми харесва. Искахме да направим един вид колаборация. Кой знае какво може да се случи в бъдеще?“, каза Григор.

Димитров сподели, че винаги е харесвал да играе на Ролан Гарос и ще се опита за първи път да премине третия кръг, след като в четвърти последователен сезон му предстои мач в тази фаза.