Адвокатът на Александър Зверев отхвърли всички обвинения в домашно насилие срещу тенисиста в съдебния процес, който започна в Берлин в петък, докато той играе на турнира от Големия шлем на Откритото първенство на Франция.

Олимпийският шампион от Германия обжалва глоба от 450 000 евро по обвинения в нападение над бившата му приятелка.

Адвокатът Алфред Дирлам каза, че обвиненията, отправени от бившата му приятелка Бренда Патеа, са измислени. Жалбата, която беше подадена около година и половина след предполагаемия инцидент през май 2020 година, беше тясно свързана със спор за попечителството над дъщеря им, каза Дирлам.

Адвокатът на защитата каза, че снимки, видеоклипове и показания на свидетели от дните след предполагаемия инцидент, за който се твърди, че е включвал кратко душене, показват, че няма видими наранявания.

"Нямаше признаци на дисхармония или физически сблъсък, нито следи от душене и това беше два дни след предполагаемия инцидент“, каза Дирлам, добавяйки, че тогавашната двойка е излязла на вечеря в добро настроение с майката на Зверев в Хамбург.

Според обвинителния акт, който се основава на изявленията на бившата приятелка на Зверев Патеа, играчът я е блъснал към стената и я хванал за гушата в коридора на наетия от нея апартамент в Airbnb в Берлин по време на спор през май 2020 г.

Впоследствие тя страдала от задух и силна болка, каза прокурорът. Болката и трудното преглъщане продължиха няколко дни.

Срещу Зверев беше издадена наказателна заповед без съдебен процес, според която той трябваше да плати глоба от 450 000 евро за предполагаемото нападение.

В момента Зверев се състезава на Откритото първенство на Франция в Париж и не се яви в съда, тъй като присъствието му не е задължително. До момента са насрочени общо 10 дни процес. /БТА