Александър Зверев заяви, че е пропуснал твърде много възможности в полуфинала си с Доминик Тийм на Аустрелиън Оупън, загубен от германеца с 6-3, 4-6, 6-7 (3), 6-7 (4).

Така той е отстъпил в седем от деветте двубоя между двамата в преките сблъсъци. Зверев реализира 5 от 14-те си възможности за пробив. „Имах много шансове – 14 точки за пробив. Това е предостатъчно. Във важните моменти не играх най-добрия си тенис, а той го стори. Там някъде нещата отидоха в негова полза. Двубоят ни бе завързан, имах сетбол в третия сет, шансове в четвъртия. Просто трябва да реализирам възможностите си повече. Той заслужава всички похвали, играе невероятен тенис в момента“, започна германският тенисист.

Саша обаче показа различна страна от себе си през изминалите близо две седмици в Мелбърн, след като преди губеше лесно нервите си в напрегнатите двубои. „Това беше чудесен турнир, чудесен мач. Дойдох тук по-различен начин. Не играх най-добрия си тенис. Играх мач за мач, обикновено не действам така в турнирите от Шлема. Може би това ще ми помогне в бъдеще, но в момента съм все още малко разочарован след загубата“.

Зверев е уверен, че най-доброто за него тепърва предстои след Аустрелиън Оупън. „Всеки върви по собствен път. Аз искам да имам свой собствен път, да бъда най-добрата си възможна версия. Именно заради това трябва да се докажа пред останалите“, завърши той. /БГНЕС