Олимпийският шампион от Токио 2020 - Александър Зверев, изсипа солидна порция критики към организаторите на Ролан Гарос. Причината е програмата на мачовете и кортовете. Той обвини домакините на Откритото първенство на Франция, че фаворизират младата звезда Карлос Алкарас. 25-годишният германец излиза именно срещу испанеца в двубой от четвъртфиналите.

„Има огромна разлика между корт „Филип Шатрие“ и корт „Сюзан Ленглен“. Все едно играеш на различни континенти. От началото на турнира съм играл един път на „Шатрие“. Джокович има два мача, а Надал и Алкарас са с по три. Испанецът несъмнено е новата звезда и аз се радвам, че има нови лица. В нашата половина на схемата обаче трябва да има повече равнопоставеност за това кой къде и кога играе“, заяви Зверев.

„Според мен е справедливо да се съобразяват с Ноле и Рафа, все пак това са големите звезди на тениса. Сега се появява ново лице, което предизвиква голям интерес, но заради него игнорират останалите. Новак игра два мача на „Сюзан Ленглен“, който е вторият по големина. И защо? Алкарас от своя страна игра втора среща от вечерната програма на голямата арена. Оставете ме мен, не мисля, че е справедливо спрямо Джокович“, допълни германецът.

„Мисля, че на четвъртфиналите ще се съобразят с Надал. Рафа предпочита мачовете през деня. Всички знаят, че не обича вечерните сесии. Предполагам, че мачът ми с Алкарас ще е вечерта, а аз до момента нямам вечерен мач. Според мен е видно какво се случва и кого организаторите предпочитат да видят в следващата фаза на Ролан Гарос. Това е срамно, защото и аз съм №3 в света. Вероятно би било редно да се съобразят и с мен, но съм сигурен, че няма да се случи“.

„Нямам нищо лично срещу Алкарас, в момента е сред най-добрите в света, но организаторите трябва да работят по-добре. Аз лично бих предпочел да играя в 14:00 часа, но мен никой не ме пита“, завърши миналогодишният полуфиналист от втория за годината турнир от Големия шлем.