Александър Зверев, който е един от големите фаворити за трофея в първия за годината турнир от Големия шлем Аустрелиън Оупън, се класира с лекота за 1/8-финалите в надпреварата. Това стана след убедителен успех над представителя на домакините Алекс Болт. 

Германецът надделя с 3:0 сета за по-малко от два часа на корта в Мелбърн. В отделните части резултатът беше 6:3, 6:3, 6:2 в негова полза, а с това отстрани и една от последните надежди на домакините да имат свой представител във втората седмица на турнира. 

От самото начало на мача Зверев наложи надмощие, като реализира пробив още в първия гейм. Болт успя да го върне за 3:3, но после пак се пропука на свой начален удар, а това беше достатъчно на германеца да го пречупи. Той реализира и още един, трети пробив в този сет и го затвори при 6:3 в своя полза. 

Доста по-равностойна беше втората част. Първите признаци за проблеми в него австралиецът прояви в шестия гейм, когато спаси два брейкбола и имаше много трудности да спечели подаването си, но в крайна сметка го стори за 3:3.

Но при следващото си подаване Болт не можа да се справи и беше пробит. После на свой ред можеше да го върне в последвалия сервис-гейм на четвъртия в света, но не успя да го стори. Спаси един сетбол, но при втория рухна и след ново 3:6 вече изоставаше с 0:2 сета. 

Това направи задачата на Зверев в третия сет просто рутинна. В него той реализира два ранни пробива и въпреки че му се наложи да спасява цели четири брейкбола в шестия гейм, успя да го стори и да затвори впоследствие мача при 6:2 в заключителната част. 

Така на 1/8-финалите ни очаква много интересен и със сигурност зрелищен мач между четвъртия в схемата Зверев и бившият номер 3 в света Милош Раонич, който показва в Мелбърн, че възвръща формата си и скоро пак може да е познатата пречка пред фаворитите на всяко едно голямо състезание.