Германецът Александър Зверев, поставен под номер 4, се класира за втория кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис, след като се наложи с 6:4, 6:1, 6:4 над словенеца Аляж Бедене.

Зверев имаше проблеми единствено в първия сет, в който изостава с пробив за 3:4, но след като навлезе в игрови ритъм успя да пречупи съпротивата на съперника си.

Във втория кръг Зверев ще играе с победителя от френския сблъсък между Жереми Шарди и Юго Умберт.

Към втория кръг на турнира продължава и японецът Кей Нишикори, който обаче имаше по-трудна задача срещу поляка Камил Майчак. Срещата приключи при резултат 3:6, 6:7(6), 6:0, 6:2, 3:0 и отказване на Майчак заради контузия. 

Поставеният под номер 9 Нишикори започна слабо мача и отстъпи в първите два сета срещу 176-ия в света поляк, но след това Майчак започна да изпитва физически дискомфорт, който позволи на Нишикори да осъществи обрат. Следващият съперник на Нишикори ще бъде ветеранът Иво Карлович, който се справи в четири сета с друг поляк - Хуберт Хуркач.

Кореецът Хьон Чун, който през миналата година достигна до полуфиналите в Мелбърн, бе на ръба на отпадането още в първия кръг, но подобно на Нишикори навакса два сета пасив и надигра с 6:7(5), 6:7(5), 6:3, 6:2, 6:4 американеца Брадли Клан.

За следващия кръг се класира и белгиецът Давид Гофен, който не срещна никакви проблеми с чилиеца Кристиан Гарин и го победи с 6:0, 6:2, 6:2. Гофен определено успя да спести сили, след като остана само час и 30 минути на корта, а негов следващ съперник ще бъде румънецът Мариус Копил, който постигна чиста победа над испанеца Марсел Гранойерс.

Хърватинът Борна Чорич, сочен от мнозина за скрит фаворит в турнира, премина през първия кръг с лесен успех срещу белгийския ветеран Стийв Дарси с 6:1, 6:4, 6:4. Във втория кръг поставеният под номер 11 в схемата Чорич ще играе с унгареца Мартон Фучович, който победи с 6:3, 6:4, 6:7(5), 6:3 срещу испанеца Алберт Рамос.

За втория кръг на турнира до момента се класираха още италианецът Фабио Фонини, руснакът Даниил Медведев, португалецът Жоао Соуса, французите Лука Пуий и Жил Симон, канадецът Денис Шаповалов и германецът Филип Колшрайбер./БТА