Една от водещите теми в първите два дни на Аустрелиън Оупън определено е цветът на екипите на една от водещите марки за екипировка Nike. Розово, прасковено или цвят сьомга, екипите на Григор Димитров, Рафаел Надал и останалите тенисисти с въпросната марка определено доведоха до много горещи дискусии.

Причината е, че необичайният за тенис екип цвят преобладава по кортовете на "Мелбърн Парк", което се приема доста разнопосочно от тенисисти, специалисти и фенове.

С най-много розово определено е екипът на Димитров, но самият той заяви, че е много щастлив от него. Същото бе и мнението на Ник Кириос, който играе със стандартния нов екип на компанията, който с розови гащета и фланелка наполовина розова, наполовина черна.

Някои тенисисти обаче не останали толкова очаровани. Кайл Едмънд например заяви дипломатично, че това по-скоро не е неговият цвят.

Големите дискусии дори накараха Nike да излезе с официално прес съобщение, в което да обясни избора на цвета. От него става ясно, че целта е яркият цвят да даде "хващаща окото естетика", която да се открои на сините кортове и "да грабне вниманието на зрителите".

"Предизвикателството на дизайна за бързо впечатление е създаването на простичък, но мигновено разпознаваем и смел дизайн", обясни Сам Шипли, дизайн директор на тенис отдела на компанията.

Е, целта определено е изпълнена!