Мелбърн безспорно е една от любимите дестинации на всички почитатели на тениса. Българските състезатели обаче се радват на по-особено отношение по време на мачовете си от Откритото първенство на Австралия. 

Вдъхновението на Гришо – неуморната българска публика

Те получават искрената подкрепа на българските ни съграждани, които неуморно скандират имената им. Родните трибагреници красят трибуните, а някои от най-запалените фенове дори са облечени патриотично. По улиците на Мелбърн можете да ги забележете - в бяло, зелено и червено, с носии или фланелки с герба на България. 

Топалова с много драматична загуба в Мелбърн

Освен голямата ни звезда на тениса - Григор Димитров, те не пропускат възможност да посетят и мачовете на останалите ни тенисисти, борещи си да запишат името си в историята. Гергана Топалова не успя да преодолее първия кръг на Аустрелиън Оупън при девойките,но въпреки това тя продължава участието си на двойки.

Младата ни надежда в тениса - Андриан Андреев пък преодоля първия кръг на Аустрелиън Оупън при юношите. 17-годишният българин победи с 2:0 сета - 6:3, 6:4, представителя на домакините Кен Чаврак. 

Голям шампион! Григор смаза звяра Кириос и е на 1/4-финал!

Бъдете сигурни, че при всяка удобна възможност, български възгласи ще огласят корта, където Гергана Топалова, Андриан Андреев и Григор Димитров се състезават. 

Вижте в галериятa ни невероятните български фенове!