Даниил Медведев се класира за полуфиналите на Уимбълдън, след като победи световния номер 1 Яник Синер в петсетова битка, продължила над 4 часа на Централния корт. Руснакът спечели с 6:7(7), 6:4, 7:6(4), 2:6, 6:4 и прекъсна негативната серия от пет поредни загуби от италианския тенисист.
 
За място на финала Медведев ще се изправи срещу победителя от двубоя между Томи Пол и действащия шампион Карлос Алкарас, от когото загуби на същия етап през миналия сезон.
 
Срещата започна равностойно и в първия сет се стигна до оспорван тайбрек, спечелен от италианеца с 9-7. За Синер това бе девети пореден спечелен тайбрек в Тура. Медведев отговори подобаващо и взе следващата част с 6:4. При 2:1 за Медведев и с негов пробив, Синер поиска медицинско прекъсване заради световъртеж и напусна корта за няколко минути.
 
След подновяването на играта руснакът дръпна с 5:3, но италианецът се стабилизира и взе три гейма поред, за да поведе с 6:5, след което изпусна сетбол, преди отново да се стигне до тайбрек. Този път Медведев се наложи със 7-4, но Синер доминираше в четвъртия сет и го спечели с 6:2, за да вкара мача в решаващ пети сет. В него Медведев рано нанесе своя удар и проби за аванс от 4:1, след което нямаше проблем на собствен сервис и затвори мача след четири часа и 5 минути игра.