Ако някога сте си мислели, че спортсменството в големия спорт е загубено, Хуан Мартин дел Потро със сигурност ще ви върне вярата в това. Аржентинецът се прояви като истински джентълмен по време на мача си с Николас Алмагро. 

Битката между тях беше много завързана, като в началото на третия сет испанецът се строполи на земята с контузия на коляното. Тя сложи точка на надеждите му да играе в Париж, а може да приключи и сезона му. 

Дел Потро под въпрос за Ролан Гарос

Дел Потро отиде при съперника си, който беше избухнал в сълзи, и започна да го успокоява. Той дори помогна на Алмагро да събере багажа си на излизане от корта и заслужено беше изпратен с овации от публиката. 

"Просто се опитах да намеря добри думи, за да го утеша малко. Казах му да се опита да бъде спокоен и да мисли за семейството си, за новороденото си бебе. Понякога тенисът трябва да е на второ място."

"Мисля, че той разполага с всичко, за да преодолее този проблем и да се върне по-силен. Не се чувствам щастлив след тази ситуация и след тази победа. Желая му бързо възстановяване и да се върне по-силен", сподели Дел Потро след мача. 

Самият аржентинец много добре знае какво е да пропусне огромен брой турнири заради травми. Когато беше в пика на кариерата си, той постоянно страдаше от проблеми в китките и сега се опитва да се върне на старото ниво.