Нийл Скупски стана едва вторият британец в Оупън ерата, който печели титлата на двойки мъже на "Уимбълдън", след като двамата с Уесли Колхоф (Нидерландия) триумфираха на Централния корт в Лондон.

Само Джонатан Марей преди това беше ставал шампион на двойки мъже на турнира от Големия шлем на трева през 2012 година, но Скупски и Колхоф оправдаха очакванията с победа над Марсел Гранойерс (Испания) и Орасио Себайос (Аржентина) с 6:4, 6:4 за 77 минути.

Така Скупски взе трети трофей от "Уимбълдън" след успехите на смесени двойки през 2021 и 2022 година. 33-годишният британец, който е от Ливърпул, завоюва първи трофей от Големия шлем на двойки мъже, след като загуби финала на Откритото първенство на САЩ миналата година.

"Това е много специален момент, да държа тази красота в ръцете си", заяви Уесли Колхоф след финала.

"Не знам какво мога да кажа . . . да гледам този турнир като дете беше изумително. Израснах в един малък клуб в Ливърпул, а брат ми Кен имаше огромно влияние върху моята кариера. С Уесли се събрахме преди 18 месеца и нашата голяма цел беше да спечелим титла от Шлема - успяхме и това е много специално", каза Скупски.

 

БТА / Автор: Ива Кръстева