Поставеният под №2 в основната схема – Рафаел Надал, успя да спечели трудния си мач във втория кръг на „Уимбълдън”, надделявайки в четири сета над австралиеца Ник Кириос – 6:3, 3:6, 7:6(5), 7:6(3). Това е 50-тата победа за Матадора на кортовете в Ол Ингланд Клъб, а дуелът показа точно това, което хората очакваха в хода на целия ден.

Първият сет стартира добре за Надал, който взе ранен пробив и до края му не даде възможност на екстравагантния австралиец да върне пробива. Втората част обаче Кириос излезе уверен на „тревата” на Уимбълдън и проби с 2:0, след като губеше с 15:40. При 4:3 за Ник, то Надал върна пробива, но срив в играта на испанеца направи така, че следващите два гейма отидоха на сметката на Кириос.

Постепенно играта на Кириос започна да става нервна след няколко „бурно” отсъдени точки, според него, а Надал притискаше опонента. При една „тежка” точка в средата на сета пък Надал се разгневи, след като Кириос отправи бърза топка в него, което със сигурност не бе спортсменско.

Испанецът спечели тайбрека, оставяйки опонента на пет, а в четвъртия сет №2 в схемата не успя да стигне до брейкбол.

За втори пореден път се стигна до тайбрек, а Надал поведе с 6:3, за да може още при първата точка да сложи точка на спора – 3:1 сета.

В следващия кръг Рафаел Надал ще спори с Жо-Вилфред Цонга, който по-рано през деня победи Рикардас Беранкис в три сета.