Австриецът Доминик Тийм чака с нетърпение мача си срещу Григор Димитров. Това каза той  след драматичния си обрат в пет сета срещу Ник Кириос.

„Мисля, че той се чувства много добре на малко по-бързи настилки, това е турнирът от Големия шлем с най-бързата настилка, на която съм играл“, коментира шампионът от US Open 2020.

„През 2017-а, когато спечели Финалите на АТР, се срещнахме и там той игра много добре на бързата настилка. Ще се опитам да се възстановя добре. Винаги е хубаво да играеш с такъв страхотен играч, много приятен човек. Щастлив съм и го очаквам с нетърпение мача“, допълни Тийм.

До този момент двамата имат общо пет мача помежду си като Григор има предимство от 3:2 победи. Първите им две срещи са на хард на открито като в тях си поделят по един успех. Тийм е по-добър през 2016-а в Акапулко за 7-5, 6-2. Димитров пък печели четвъртфинала в Бризбън през 2017-а с 6-3, 4-6, 6-3. Григор постигна категоричен успех и в последната им среща – на Мастърса в Париж в края на 2019-а в мач, завършил 6-3, 6-2.