Световният №97 Тенис Сандгрен трудно намираше думи след сензационнто си класиране за четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън. Преди турнира в Мелбърн той имаше само две победи на ниво АТР и никога успех в Големия шлем. След като отстрани Стан Вавринка и Доминик Тийм обаче Сандгрен вече е в топ 8 на надпреварата.

Така че нищо изненадващо в това, че в първия момент американецът искаше да се увери, че не сънува.

Сензацията Тенис от Тенеси изумява, би №5 и е на 1/4-финал!

"Всички сте тук, не съм по пижама, значи не сънувам", заяви развълнуваният Сандгрен на корта.  "Това е много готино. Той игра много добър тенис, особено в тайбрека на четвъртия сет. Той напусна турнира, но заслужава аплодисментите."

"Знаех, че трябва да използвам всеки шанс. От основната линия той (Тийм) със сигурност е по-добрият тенисист, знаех, че трябва да излизам на мрежата."

"Предимство за мен е, че съм непознато име. Хората не знаят какво ще им предложа. Използвах това, играех по правилния начин."

Тенис-шамар от тенис за Вавринка

"Ще опитам да поспя и ще продължа да правя това, което мога", допълни Сандгрен, а относно предстоящия си съперник, който ще бъде Хьон Чун или Новак Джокович, коментира: "Никога не съм играл срещу Новак, с Чун играх преди две седмици. Беше оспорван трисетов мач. За Джокович няма какво да говоря. Който и да спечели, и двамата са много добри тенисисти."

Защо тенисистът, победил Вавринка, се казва Тенис?