Бавно светът се опитва да се върне към нормалния начин на живот. Коронавирусът обаче все още продължава да се разраства в някои страни и за всички е ясно, че ще трябва много време, докато човечеството се пребори с пандемията.

Тенисът също ще трябва да почака за възобновяване на сезона поне до началото на месец август. Откакто започна епидемията мнозина тенисисти се изказаха по темата, а голяма част от най-добрите в света се включиха с огромни дарения. По това време на годината се провежда вторият турнир от Големия шлем Ролан Гарос, а сега, ако всичко беше нормално, турнирът щеше да навлиза в заключителната фаза.

Елина Свитолина е една от най-добрите в женския тенис. Украинката е двукратна 1/4-финалистка в Париж, от 2015 и 2017 година. Освен с изявите си на корта, Свитолина стана известна и като половинката на Гаел Монфис. И до днес двамата са заедно, а украинската тенисистка сподели няколко думи за това какво е чувството точно в този момент Откритото първенство на Франция да не се провежда.

„Определено се чувствам тъжна. Сега не сме в Париж и всеки просто чака новини. Липсва ми тенисът, липсва ми Ролан Гарос и искрено съжалявам, че не съм във Франция. Много е специално чувството, когато чуеш името си и трябва да излезеш на корта. Емоцията е голяма, вълнуваш се и искаш да дадеш най-доброто от себе си. Поне във време на карантина, станах още по-добра в готвенето“, допълни шеговито Свитолина.

 

Автор: Делян Калинков