Световната номер 1 Симона Халеп за втора поредна година ще спори за титлата на Откритото първенство на Франция по тенис. На полуфиналите румънката победи с 6-1, 6-4 поставената под номер 3 и шампионка в турнира от 2016 Гарбине Мугуруса от Испания. Освен, че се класира за финала, с днешния си успех Халеп запази и лидерската си позиция в ранглистата, която можеше да изгуби именно от Мугуруса при успех за испанката.

Водачката в схемата започна мача по впечатляващ начин, спечелвайки пет поредни гейма, което и гарантира спечелването на първия сет с 6-1. Втората част започна с предимство за Мугуруса, която поведе в резултата след пробив в третия гейм, а впоследствие затвърди аванса си на свой сервис за 3-1. В осмия гейм обаче Халеп получи две възможности да върне пробива и още от първата изравни за 4-4. Последва дълъг сервис гейм за румънката, която все пак успя да удържи подаването си и да се доближи само на гейм от крайната победа. В последствие Халеп стигна до три мачбола и още от първия си шанс си гарантира успеха, който я изпрати за трети път на финала в Париж след 2014 и 2017.

В спор за титлата тя ще играе срещу победителката от втория полуфинал, който противопоставя две американки – шампионката от Ю Ес Оупън Слоун Стивънс и заемащата 13-о място в света Мадисън Кийс. /БГНЕС