Поставената под №7 Каролина Плишкова бе последната останала представителна на най-добрата десетка при дамите в тениса. Чехкинята обаче стана и последната, която си каза „сбогом” с Уимбълдън, след като загуби в два сета от Кики Бертенс.

26-годишната тенисистка се провали в четвъртия кръг, като демонстрира слабо представяне срещу холандската тенисистка, губейки с 6-3, 7-6(1).

Поставената под номер 20 Бертенс победи в предния кръг Винъс Уилямс бе доминантна, когато се стигаше за точки за пробив.

Плишкова демонстрира живец във втория сет, като опита да затрудни своята опонентка, но нервите и не издържаха в тайбрека и холандката се поздрави с успеха.

Бертенс имаше повече енергия на корта и показа по-добро представяне във важните моменти в първия сет, за да го затвори за 38 минути.

Холандката проби съперничката във втория сет за два на нула, но при 2-4 Плишкова върна пасива си срещу Бертенс и докара мача до тайбрек. В него холандката бе безпощадна и на бърза ръка поведе с 5-0, а до края му Плишкова записа само една точка.

На четвъртфиналите в Ол Ингланд Клъб, Плишкова очаква победителката от Дона Векич и Юлиа Гьоргес.