Трикратната шампионка Серина Уилямс (САЩ) се класира за четвъртия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис в първия си турнир от Големия шлем след раждането на дъщеря си Алексис-Олимпия през септември миналата година.

Бившата номер 1 в света Уилямс се наложи над 11-ата в схемата Юлия Гьоргес (Германия) с 6:3, 6:4 за 75 минути.

36-годишната американка, която заради дългото си отсъствие от корта падна на 451-о място в класацията на УТА, стартира добре и поведе с 4:1 гейма по пътя си към успеха в първия сет. Във втората част двете си размениха по един пробив, след което Уилямс отново реализира брейк за 3:2 и до края запази предимството си.

Шампионката от 2002, 2013 и 2015 година допусна само 12 непредизвикани грешки срещу 23 на съперничката.

За място на четвъртфиналите Уилямс ще се изправи срещу двукратната победителка Мария Шарапова (Русия) в повторение на финала на "Ролан Гарос" от 2013 година. "Винаги се опитвам да давам най-доброто от себе си.

Моментът е специален, защото миналата година по това време бях бременна. За мен е истински бонус да бъда във втората седмица на турнир от Големия шлем", каза Уилямс. 

Друга бивша номер 1 в света Анжелик Кербер (Германия) също продължава напред след успех със 7:6(4), 7:6(4), а за място на четвъртфиналите тя ще срещне представителката на домакините Каролин Гарсия. Седмата поставена Гарсия надделя над румънката Ирина-Камелия Бегу с 6:1, 6:3.