Защитаващата титлата си Серена Уилямс се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис. Поставената под номер 1 Уилямс победи категорично петата в схемата Мария Шарапова (Русия) с 6:4, 6:1 за 92 минути в повторението на миналогодишния финал в турнира. Така 34-годишната американка, която се стреми към седма титла в Мелбърн, спечели за 18-и пореден път срещу Шарапова.

Рускинята започна отлично мача. Тя реализира пробив още в първия гейм, след което поведе с 2:0, но постепенно Уилямс започна да налага контрола си върху срещата. Тя бързо изравни за 2:2, а след 4:4 тя взе седем поредни гейма, което се оказа решаващо за успеха.

Американката пласира 13 аса и общо 31 печеливши удара срещу едва 11 за Шарапова.

"Когато изляза на корта срещу нея, някак автоматично знам, че трябва да покажа най-доброто от себе си. Мисля, че това ме кара да играя по-добре. Когато съм принудена да играя по-добре, наистина се справям най ниво. Тя винаги е много концентрирана и амбицирана, бивша номер 1 в света е, има доста титли от Шлема и това не е случайно. Срещу нея трябва да играеш здраво и експлозивно", коментира Уилямс, която няма поражение от Шарапова от 2004 година.

За място на финала американката ще се изправи срещу номер 4 Агниешка Радванска (Полша), която елиминира без особени проблеми десетата поставена Карла Суарес Наваро (ИСпания) с 6:1, 6:3 и се класира за полуфиналите в Мелбърн за втори път след 2014 година. Уилямс има 8 победи в 8 мача срещу Радванска.

"В спорта нищо не е гарантирано. Трябват ми още две победи срещу потенциално много тежки съпернички, ако искам отново да спечеля титлата", каза Уилямс./БТА

 

Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS