Ализе Корне поднесе най-голямата изненада от старта на Australian Open при жените от началото на турнира. Французойката елиминира третата в света Гарбине Мугуруса с 6:3, 6:3. С абсолютно същия резултат Корне отстрани и Виктория Томова на старта в Мелбърн.

Мугуруса разочарова с представянето си и нито за миг не демонстрира защо беше считана за една от фаворитките в турнира. Испанката допусна 33 непредизвикани грешки и нито веднъж не стигна до шанс за брейк. Двете направиха по 17 уинъра, но Корне беше много по-ефективна.

Французойката, която е извън първите 60 в световната ранглиста, започна много уверено и реализира ранен пробив. Тя извлече максимума от многото грешки на Мугуруса и набързо поведе с 5:2.

Във втория сет Мугуруса се държеше равностойно до петия гейм, когато отново сбърка няколко лесни топки и Корне проби. Френската тениситка не показа никакво колебание и при 5:3 принуди противничката си да сервира за оставане в мача.

“Чувствах се невероятно през целия мач. Бях много концентрирана и играх на наистина високо ниво. Дори когато водех със сет и пробив във втория, не се отпуснах. След два дни имам рожден ден и си направих хубав подарък. Гордея се с това, че имам толкова дълга кариера. Опитът определено ми помага. Днес си казах, че искам да се забавлявам на корта и смятам, че се получи”, сподели след победата Корне.