Светът преминава през едно от най-големите си изпитания. Докато целият свят се бори с коронавируса, много спортни събития бяха отложени или напълно отменени.  

След като ATP отложи всички турнири до 8-и юни, феновете на тениса все още вярват, че Откритото първенство на Франция може да се проведе. Вторият турнир от Големия шлем традиционно се провеждаше през май, но заради пандемията организаторите бяха принудени да преместят турнира за нова дата. Ако всичко върви по план, Ролан Гарос трябва да се проведе от 20-и септември до 4-и октомври.  

Шампионът от турнира в Аделаида Андрей Рубьов определи решението за отлагането на Ролан Гарос като разумно и правилно. 

"Бях изнененадан от тази новина, но смятам, че това е най-доброто за всички. По-добре е турнирът да се играе, а не да бъде отменен изцяло. Тенисът не е отборен спорт и, когато не участваме в турнири ние не получаваме възнаграждение. Знаете, че не получаваме заплата, а всички тенисисти трябва да изкарват сами прехраната си.  Бъдещето е във всички нас, трябва да се обединим в този труден момент. Любовта е всичко и тя е отговора на всички въпроси, нека осъзнаем, че всичко е в нашите ръце", завърши Рубльов.

Автор: Дидо Калинков