Почти сигурно е, че Уимбълдън ще се присъедини към вече изключително дългия списък на спортни събития, чието провеждане се отлага заради пандемията от коронавирус. В сряда ще се проведе извънредна среща на Борда на английските тенис клубове, на която ще бъде взето окончателно решение. Ако състезанието бъде отменено, това ще бъде за първи път в историята след Втората световна война. 

Алтернативната опция е надпреварата да се играе при закрити врата и да се насрочи нова дата. Въпреки че ще бъде без публика обаче, това ще изисква хиляди хора, които да са част от екипа, работещ за протичането на състезанието. 

Въпреки неизбежните щети, повечето от потенциалните загуби на турнира трябва да бъдат покрити от специална застраховка, уточнена в доклада - гаранция, която останалите турнири от Големия шлем, нямат. 

Премереният подход на Уимбълдън към тазгодишния турнир е в пълен контраст с "Ролан Гарос", за който се взе едностранно решение за отлагане до септември, без консултиране с други органи и федерации.