Приказката за американката Коко Вандевеге продължава на Откритото първенство на Австралия, след безапелационна победа с 6:4, 6:0 за 1 час и 23 минути над испанката и световна номер 7 Гарбине Мугуруса.

Още в началото на срещата доминираше агресивната игра на Вандевеге, която буквално обстрелваше с ретури и уинъри Мугуруса, като общо за срещата тя записа 31 печеливши удара. Испанката, която миналата година спечели титлата на Ролан Гарос, не успя да намери противодействие срещу силната игра на американката и допусна пробив в подаването си в гейм продължил над 10 минути, в които Вандевеге инкасира повече от 8 възможности за пробив.

Втората част на срещата бе още по- катастрофална за Мугуруса, като в нея Коко обезкуражи 23-годишната испанка и за минималните 25 минути игра "върза геврек" (6:0) на шампионката на Откритото първенство на Франция.

С победата си Вандевеге се класира за първи път на полуфинал на турнир от Големия шлем в своята кариера, като там ще се изправи срещу 36-годишната ветеранка Винъс Уилямс, която победи рускинята Анастасия Павлюченкова с 6:4, 7:6(3). Това е първо класиране за по-голямата от сестрите Уилямс от 14 години, като последното й такова е през далечната 2003-та година, когато тя достига и до финален мач, който губи от сестра си Серина Уилямс със 7:6 (4), 3:6, 6:4. /БГНЕС