Италианката Джазмин Паолини продължава впечатляващата си победна серия на Отркитото първенство на Франция по тенис, като се наложи над фаворитката Елена Рибакина с 6:2, 4:6, 6:4 за 2 часа и 5 минути игра на централния корт.

Това ще бъде първи полуфинал за Паолини на турнир от Големия шлем, като със спечелените до момента 350 точки за ранглистата на УТА от новата седмица тя ще попадне за първи път в Топ 10 при жените.   
28-годишната Паолини, която в момента играе най-добрия тенис в кариерата си, започна мача с пробив, а след това го затвърди за 2:0. Италианката направи още един пробив за 5:2, а след това се възползва от втория си сетбол, за да спечели първата част.

Във втория сет Паолини отново бе водеща на корта, като направи пробив за 4:3, а след това на своя сервис поведе с 40:15 и бе близо до края на мача. Последва активизиране на Рибакина, която върна пробива, взе подаването си, а след това отново проби подаването на Паолини, за да изравни резултата с 6:4.

Третата част започна с четири поредни пробива за 2:2. След това двете спечелиха по два свои сервиса до 4:4. В този момент Паолини успя да вземе сервиса на състезателката от Казахстан, а след това затвори и целия мач при първия си мачбол за 6:4.

Рибакина имаше сериозно предимство при асовете - 10 на 1, но Паолини спечели два пъти повече точки на втори сервис. Италианката бе по-стабилна при ретурите и направи два пъти по-малко непредизвикани грешки - 22 срещу 48.

"Казах си, че трябва да се боря, да удрям всяка топка и се получи, спечелих. Това, което се случи във втория сет, може да стане в тениса. Но не мислех много за това, опитвах се да съм позитивна. Благодаря много на публиката", каза усмихната Паолини след успеха.

Джазмин Паолини първата полуфиналистка от долната част на схемата на "Ролан Гарос", като чака победителя от двубоя между Арина Сабаленка от Беларус и руската тийнейджърка Мира Андреева.