Тунизийката Онс Жабюр се класира за полуфинал при жените на турнира от Големия шлем "Уимбълдън", след като успя да се измъкна от сет пасив и спечели с 3:6, 6:1, 6:1 срещу чехкинята Мари Бузкова.

Жабюр, номер 3 в схемата, се оказа най-високо класираната и все още оцеляла в женския турнир на "Ол Ингланд Клъб". Тунизийката загуби шокиращо още в първия кръг тази година на "Ролан Гарос", но след това спечели 10 поредни мача. И сега на полуфинала ще се изправи срещу 103-ата в ранглистата Татяна Мария, която по-рано днес елиминира сънародничката си Юле Ниймайер.

В първия сет Жабюр беше доста разконцентрирана и не успя да се справи със стоическата защита на чехкинята Бузкова. 23-годишната Бузкова до днес никога не беше преминавала втори кръг в Големия шлем, но днес в първия сет проби два пъти сервиса на противничката си.

Но във втория сет африканката й върна три пробива, за да изравни набързо сетовете на 1:1. В третия сет, Жабюр се възползва от момента и реализира нови два леки пробива за 4:0 и оформи серия от осем поредни гейма преди чехкинята да върне един пробив. Но това беше само минимално отпускане у фаворитката, която с нов пробив си гарантира и победата.