Звездата на тениса Новак Джокович сподели, че е минал през труден момент преди финала на Уимбълдън заради контузията в коляното. На 5 юни сърбинът претърпя лека операция на менискуса.

Той стигна до последния мач от турнир от Големия шлем за първи път този сезон, след като победи Лоренцо Музети.

В битката за трофея той ще се изправи срещу Карлос Алкарас.

„Имах големи съмнения. Пристигнах в Лондон осем дни преди турнира и не знаех дали ще играя, или не. Въпросът беше отворен до самото начало на жребия. Изиграх няколко тренировъчни сета и демонстративни мачове и те показаха, че съм в достатъчно добра форма, за да продължа напред“, разкри Новак Джокович след полуфинала в Лондон.

„Преди турнира казах, че няма да играя, ако смятам, че нямам шанс да стигна далеч. Винаги имам такава настройка. Просто съм много щастлив и благодарен на отбора, който ми помогна да стигна до мястото, където съм днес“, каза Джокович в интервюто на корта.

Това ще бъде шестият мач между Алкарас и Джокович. Сърбинът води с 3:2 успеха в преките двубои. Последният мач бе в полза на Ноле.

Те ще се срещнат за втори път на финал на турнир от Големия шлем. Преди година Алкарас победи Джокович на финала на Уимбълдън – 1:6, 7:6(7), 6:1, 3:6, 6:4.