Поставеният под №3 испанец Карлос Алкарес се класира за третия кръг на US Open. Младата звезда на световния тенис нямаше затрудненията на Надал и се наложи с 6:2, 6:1, 7:5 над аржентинеца Федерико Кория.

Алкарас предреши мача в края на първия и началото на втория сет, когато спечели девет поредни гейма. Двата лесно спечелени откриващи сета обаче едва не изиграха лоша шега на Алкарас в третата част. В нея той поведе с 4:1 гейма, но Кория успя да изравни за 4:4 и имаше пет възможности за пробив в деветия гейм, които обаче пропусна. В крайна сметка испанецът спаси ситуацията и с още един пробив в 12-ия гейм спечели мача.

В следващия кръг Алкарас ще играе с американеца Дженсън Бруксби, който надделя в три сета над хърватина Борна Чорич.

От турнира изненадващо отпадна полякът Хуберт Хуркач. Поставеният под номер 8 Хуркач бе надигран от Иля Ивашка от Беларус с 4:6, 6:4, 6:7(5), 3:6. Полякът наниза 13 аса в мача, но вкара само 56 процента от първите си сервиси и пропусна 7 от 9 възможности за пробив.

Следващият съперник на Ивашка ще бъде италианецът Лоренцо Музети.

Към третия кръг на турнира продължават още аржентинецът Диего Шварцман, канадецът Денис Шаповалов, руснакът Андрей Рубльов, хърватинът Марин Чилич, както и американецът Франсис Тиафо.