Световният номер 1 Рафаел Надал продължи с отличното си представяне на Аустрелиън Оупън и се класира за осминафиналите на турнира след победа с 6:1, 6:3, 6:1 над босненеца Дами Джумхур.

На "Маргарет Корт Арина" Надал започна в типичния си агресивен стил и проби съперника си още при първия му сервис гейм, след което постигна още един пробив, за да вземе тази част с 6:1. Във втория сет 28-ят поставен в схемата Джумхур показа повече от качествата си и дори стигна до един пробив, но отново изгуби подаването си два пъти. В третата част шампионът от 2009-та година продължи с тоталната си доминация и направи нови два пробива, за да затвори мача след час и 50 минути игра.

Надал бе много солиден във всички компоненти на играта, като спечели 66 процента от точките на първи сервис и 67 на втори. Испанецът завърши срещата с 28 печеливши удара. В следващия кръг водачът в схемата ще срещне 24-ия поставен Диего Шварцман, който победи Александър Долгополов с 6:7(1), 6:2, 6:3, 6:3.

"На турнирите от Големия шлем и на Аустрелиън Оупън не можеш да очакваш лесни мачове, бях готов да се боря дълго. Трябваше да бъда фокусиран през цялото време, но мисля, че мога да бъда доволен от представянето си", сподели Надал след успеха над Джумхур. /БГНЕС