Александър Зверев трябваше да мине през много перипети, за да премине в следващия кръг на Ролан Гарос. Поставеният под №2 в основната схема надви с 6-2, 3-6, 4-6, 6-7(3), 7-5 представителя на Босна и Херцеговина Дамир Джумхур за 3 часа и 58 минути.

Това бе втори петсетов мач за младия брат Зверев, който в предния кръг надви с 3-2 сета Душан Лайович.

Дуелът между двамата тенисисти бе истинска наслада за всички фенове на тениса, като двубоят мина през много обрати.

Първият сет Зверев проби опонента си на два пъти и всичко се развиваше по план за младия германец.

Втората част стартира също обещаващо за Зверев, като в третия гейм взе сервиса на опонента. Оттук насетне Джумхур намери себе си и с вездесъща игра върна пробива-пасив и с втори пореден взе сета – 1:1.

Третият сет между двамата започна с бърза размяна на пробиви, но в решаващ момент в края на сета Джумхур наложи волята над опонента си и грабна третия сет – 2:1.

Четвъртата част бе много оспорвана и продължи 68 минути. Третият гейм бе много мъчен за Зверев, но някак той оцеля и взе своето подаване. При следващия му сервис-гейм обаче той не издържа и допусна пробив за 3:2. Все пак при четвъртото подаване на Джумхур Саша Зверев се събра и сътвори пробив, който вкара мача в тайбрек. Тогава Саша направи три минипробива и получи два сетбола. Вторият бе реализиран и мачът влезе в решават сет.

След като бе на гребена на вълната Зверев стартира добре петия сет и още в първия гейм взе подаването на Джумхур. 29-годишният босненец обаче върна пробива веднага и и равенството се запази. Третият гейм обаче отново Зверев бе по-солидния в разиграванията и на 15 проби опонента.

Така се стигна до осмия гейм, когато Джумхур бе опрян до стената. В този миг той се представи феноменално с няколко добри разигравания взе подаването на съперника на 0.

Все пак световният №3 се наложи в най-решаващия момент от срещата, взимайки подаването за 5:6. Гейм по-късно бе осъществен и мачбола, който донесе крайния успех на Александър Зверев.

На осминафиналите Александър Зверев чака победителя от местния представител Люка Пуй и Карен Хачанов.