Даниел Колинс извоюва мястото си сред последната четворка на Откритото първенство на Австралия по тенис в сряда, за да изравни постижението си от 2019 г. и да разбие мечтата на френската ветеранка Ализе Корне да стигне до първи полуфинал в турнир от Големия шлем. Американската 27-а ракета премина през напрегнат сблъсък със 7:5, 6:1 при знойни температури на "Род Лейвър Арена", доказвайки възстановяването си след операция миналата година. За място на финала тя ще се изправи срещу полската първа ракета Ига Швьонтек. Поражението беше горчиво-сладко за Корне, която беше на първия си четвъртфинал на турнир от Големия шлем след 17 години опити, но не успя да направи следващата крачка.

"Чувството е невероятно, особено след някои здравословни проблеми, които имах", каза 28-годишната Колинс.

"Възможността да се върна на това ниво и да се състезавам по начина, по който се състезавах, и да бъда физически толкова добра, колкото съм била, е много удовлетворяваща. Особено щастлива бях да играя срещу момичетата, срещу които играх през последните няколко мача - наистина добри състезателки и страхотни атлетки", заяви Колинс.

Колинс, страхотна колежанка, която стана професионалистка чак на 22 години, е в прекрасна форма след операцията за лечение на ендометриоза през април миналата година, след което разкъса корема си на "Ролан Гарос".

Тя се завърна, за да спечели дебютните си титли от WTA в Сан Хосе и Палермо, а сега изравни постижението си от 2019 г. в Мелбърн Парк, когато за първи път стигна до полуфинал в турнир от Шлема.

От дебюта си през 2011 г. Колинс никога не е заемала по-високо от 23-то място в света, но ако достигне до финала в Мелбърн, може да влезе в топ 10.