Дария Касаткина се класира за третия на „Уимбълдън“, след като поставената под номер 11 в схемата се наложи с 6:0, 6:2 над британката Джоди Бъридж. Единственият критичен момент за рускинята бе в началото на втория сет, когато тя допусна изоставане с пробив за 1:2 гейма, но спечели следващите пет и така взе мача.

Най-сериозната изненада на деня поднесе украинката Марта Костюк, която елиминира номер 8 в схемата Мария Сакари от Гърция. Срещата завърши 0:6, 7:5, 6:2 в полза на Костюк. Украинката проспа първия сет, но взе инициативата в началото на втория и макар още да показваше колебания в играта си, започна да действа много по-добре на корта. С третия си пробив във втория сет тя си осигури решителна преднина от 6:5 гейма, а третия сет даде на Сакари само още два гейма.

Gulliver/GettyImages
25 снимки

С победа на „Уимбълдън“ стартира и номер 17 в схемата Йелена Остапенко. Латвийката, която е бивша шампионка на „Ролан Гарос“ преодоля Греет Минен от Белгия след 6:1, 6:2.

Gulliver/GettyImages
5 снимки

Във втория кръг Остапенко ще играе с румънката Сорана Кърстя, което елиминира миналогодишната полуфиналистка в надпреварата Татяна Мария от Германия след 6:1, 2:6, 6:3.

Номер 10 в схемата Барбора Крейчикова от Чехия пък надигра с 6:2, 7:5 британката Хедър Уотсън.

Gulliver/GettyImages
39 снимки

С победа в Лондон започна и белгийката Беатриз Адад Мая, която надигра с 3:6, 6:0, 6:4 Юлия Путинцева от Казахстан.

Gulliver/GettyImages
18 снимки