Младата кандска тенисистка Бианка Андреску си осигури първи финал на турнир от Големия Шлем. след като надви хърватката Белинда Бенчич в здрав сблъсък с 7:6(3), 7:5. По този начин тя ще спори с хегемонът в женския тенис Серина Уилямс за трофея в събота. 

Първият сет премина в изключително равностойно. Андреску и Бенчич успяваха да си вземат подаванията, като нито една от тях не можеше да намери решителния пробив на чужд сервис. Логично се стигна до тайбрейк. Там канадката набързо дръпна с 5:0, като до края успя да запази аванса си и да затвори дългия 13-ти гейм при 7:3 точки. 

Във втората част Бенчич вдигна оборотите и даде сериозна заявка за вкарването на двубоя в решителна 3-та част. Тя поведе с два пробива при 4:1 и сякаш нямаше какво да я спре по пътя на изравняването на резултата. В този момент от двубоя обаче последваха цели 3 поредни пробива, два от които на сметката на Андреску, която намали изоставането си само до 5:4. Хърватката се пропука при сервис за сета, като резултатът изведнъж стана 6:5 за Андреску. 

Последният гейм от двубоя се оказа истинска битка, но при втория мачбол представителката на Канада не сбърка за нов пробив и затваряне на сета при 7:5. Срещта продължи цели 2 часа и 13 минути. 

Във големия финал съперничка на сензацията Андреску ще бъде Серина Уилямс, която преди това се справи с Елина Свитолина.