Италианката Мартина Тревизан и канадката Лейла Фернандес ще играят една срещу друга на четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис. Тревизан достига до тази фаза на турнира за втори път при трите си участия в Париж. Тя победи Аляксандра Саснович от Беларус със 7:6(10), 7:5 за два часа.

Саснович сервираше за втория сет при 5:3, но допусна пробив. Италианката спечели четири поредни гейма и затвори мача.

Тревизан спечели първата си титла от WTA в Рабат седмица преди началото на Откритото първенство на Франция и сега е в серия от девет победи. Тя беше квалификантка, заемаща 159-о място в ранглистата през 2020 година, когато изненадващо достигна до четвъртфиналите на Ролан Гарос преди да загуби от бъдещата шампионка Ига Швьонтек.

Саснович победи шампионките от Големия шлем Анжелик Кербер и Ема Ръдукану по пътя си до четвъртия кръг в Париж. Тя никога не е достигала до четвъртфиналите при 28 участия на турнири от Шлема в кариерата си.

Сега Тревизан ще играе срещу канадката Лейла Фернандес, 17-а поставена, която елиминира Аманда Анисимова с 6:3, 4:6, 6:3 за близо два часа игра и за първи път достига до тази фаза.

19-годишната Фернандес записа 35 печеливши удара и направи шест пробива, за да стигне до успеха.

Анисимова е полуфиналистка в Париж от 2019-а, когато беше едва 17-годишна, а Фернандес игра финал на Откритото първенство на САЩ през миналата година.