Григор Димитров стартира с победа първия от турнирите, от Големия шлем - Аустрелиън Оупън. Българинът победи Хосе Игнасио Лондеро от Аржентина с 4:6, 6:2, 6:0, 6:4 в мач продължил 2 часа и 30 минути.

Димитров стартира със сервис в първия гейм на първия сет и съумя да го спечели макар и трудно, за да поведе с 1:0. Лондеро бързо върна гейма като победи на 0, но Григор с перфектен сервис съумя също да спечели на 0 и поведе с 2:1 след 10 минути игра.

Срещата вървеше гейм за гейм като аржентинецът не се предаваше, за да се стигне до 3:3. В седмия гейм Димитров взе подаването си и поведе с 4:3, българинът продължи да играе отлично и започна с 30:0 в своя полза при сервиса на аржентинския тенисист, но се стигна до 30:30. Последва и ас на Лондеро и след нова точка се стигна до 4:4.

Последва доста неприятен за българския тенисист пробив в полза на аржентинеца и той поведе с 5:4, за да сервира и за сета. При 40:15, Лондеро имаше два сетбола, а той спечели още при първия и поведе с 6:4 и 1:0 сета.

Във втория сет Димитров стартира с подаване и бързо хасковлията поведе с 1:0. Във втория гейм Димитров поведе с 30:15 при сервис на Лондеро, но съперникът на българина не се предаде и поведе с 40:30, последваха няколко грешки на Лондеро и възможност за пробив в полза на българина, но аржентинският тенисист се измъкна и изравни до 1:1.

В третия гейм на втория сет, Лондеро имаше възможност за пробив, но Димитров съумя да се разиграе и си взе подаването за 2:1. В четвъртия гейм Димитров имаше възможност да пробие съперника си, но Лондеро отново се измъкна след грешка на българина и се стигна до ново равенство - 2:2.

В петия гейм Димитров поведе с 40:0, но допусна изравняване 40:40, но все пак той си взе подаването и поведе с 3:2. В шестия гейм Димитров съумя да пробие съперника и поведе с 4:2. Последва и гейм на нула в полза на българина и се стигна до 5:2. В осмия гейм при сервис на аржентинеца Димитров поведе с 30:0, за да направи нов пробив и 6:2 в полза на българина, за да изравни сетовете до 1:1.

Димитров се разигра и с перфектна игра съумя да поведе с 5:0 в третия сет. При сервис на Лондеро, Димитров поведе с 40:0, но позволи да му бъде изравнено до 40:40, сред няколко разменени предимства, Григор спечели и гейма като победи с категоричното 6:0.

В четвъртия сет Димитров си взе подаването, за да поведе с 1:0, а аржентинецът съумя най-накрая след няколко пробива да си вземе сервиса, за да изравни до 1:1. Последва игра гейм за гейм, за да се стигне до 3:2 в полза на българина.

В следващите геймове двамата вземаха подаванията си и пробиви липсваха, за да се стигне до 5:4 за Димитров. В десетия гейм при сервис на Лондеро Димитров поведе с 40:0, като съумя да победи при втория си мачбол, за да затвори сета с 6:4 и да спечели двубоя.

Така Димитров очаква във втория кръг победителя от срещата между Леонардо Майер и Томи Пол.