Осемкратният шампион Роджър Федерер се класира за третия кръг на "Уимбълдън". Маестрото от Базел се наложи със 7:6(1), 6:1, 6:4 над французина Ришар Гаске за час и 54 минути.

За швейцареца това бе победа номер 19 в 21 мача с Гаске.

Срещата на централния корт започна много равностойно и не предполагаше бързата развръзка, която се получи във втория и третия сет. Федерер и Гаске печелеха подаванията си сравнително лесно, което доведе първата част до тайбрек. В него 39-годишният ветеран показа много по-силна игра и спечели със 7:1 точки.

Това обезкуражи неговия съперник, който започна кошмарно втория сет и без време се оказа изоставащ с 0:5 преди все пак да запише почетен гейм.

В третия сет резултатът отново бе равен до 3:3, когато бившият №1 в света реализира пробив. Това тотално уби интригата в мача, но в оставащите 3 гейма двамата създадоха истинско шоу за публиката, като се надпреварваха да правят атрактивни изпълнения.

В крайна сметка до обрат не се стигна, а публиката остана много доволна от видяното след ювелирните отигравания и на двамата, особено от бекхенд.

В следващия кръг предстои ново шоу за феновете с участието на носителя на 103 титли, тъй като той ще играе с местния любимец и първа ракета на Великобритания Камерън Нори, който постигна трисетов успех над австралиеца Алекс Болт.