Стефанос Циципас намери място в трети кръг на Уимбълдън след успех с 6-2, 6-3, 7-5 срещу Джордан Томпсън. Макар да бе затруднен в последния сет, гръцкият тенисист показа много по-добра игра в сравнение с предходния си мач. Следващият опонент на световния №5 ще бъде Ник Кирьос, който по-рано днес отстрани Филип Краинович с 6-2, 6-3, 6-1.

Мачът започна отлично за Циципас, който в третия гейм навакса пасив от 15-40, за да реализира първия пробив в двубоя, след което го затвърди и поведе с 3-1. Томпсън редуцира пасива си, но това не притесни световния №5, който продължи да играе с много увереност и агресия. Бекхендът от основната линия бе най-ефективното оръжие на гърка в първия сет и той направи нова серия от три поредни спечелени гейма, като по този начин взе преднина в мача след 6-2.

Във тория сет Томпсъно реализира пробив за 3-1. От този момент нататък обаче Циципас постепенно си върна инициативата и осъществи зрелищен обрат за 6-3.

Третият сет бе най-равностойният в мача, тъй като Томпсън значително подобри представянето си. В първите единадесет гейма никой от двамата не стигна до брейкпойнт, като по този начин резултатът стана 6-5 в полза на гърка. Циципас имаше три последователни мачбола, но Томпсън демонстрира борбеност и спаси първите два. Третият опит обаче се оказаа щастлив за родения в Атина тенисист и той триумфира след малко повече от два часа игра.

Лесен се оказа денят и за поставения под номер 11 Тайлър Фриц. Американецът успя да продължи напред след успех с 6:3, 7:6(3), 6:3 над британеца Алистър Грей. В следващия етап Фриц ще очаква словака Алекс Молчан, който се наложи в три сета над Маркос Гирон от САЩ.

Нидерландецът Ботик ван де Зандсхулп, номер 21 в схемата, също премина втория кръг с победа с 3:6, 6:1, 6:4, 6:4 над финландеца Емил Руусувуори. За място на осминафиналите Ван де Зандсхулп ще спори с френския ветеран Ришар Гаске, който преодоля американеца Макензи МакДоналд с 6:3, 3:6, 6:4, 6:3.

Италианецът Лоренцо Сонего и чилиецът Кристиан Гарин също са в следващия кръг след трисетови победи съответно над Юго Гастон и Юго Грение.