Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович се класира за втория кръг на Откритото първенство на Австралия. На старта на турнира сърбинът спечели с 6:3, 6:2, 6:2 срещу американския квалификант Мичел Крюгер.

Във втория кръг го очаква французинът Жо-Вилфрид Цонга, а двубоят ще бъде повторение на финала на турнира от 2008 година.

Джокович имаше тотално игрово превъзходство срещу Крюгер, но трудно реализираше възможностите си за пробив, което направи мача да изглежда доста по-равностоен, отколкото показва резултатът.

Шампионът за 2014 година Стан Вавринка също продължава към втория кръг на турнира. Швейцарецът загуби първия сет с 3:6 в мача си с Ернест Гулбис, но още в началото на втория латвиецът получи болки в гърба и при 3:1 гейма в полза на Вавринка се отказа. Така в следващия етап Вавринка ще играе с победителя от мача между канадеца Милош Раонич и австралиеца Ник Кирьос.

Сърбинът Филип Крайнович също се класира за втория кръг на турнира, след като победи полуфиналиста от последното издание на "Ролан Гарос" Марко Чекинато с 4:6, 0:6, 6:1, 7:6(8), 6:4.

Италианецът проведе два перфектни сета, а в четвъртия пропусна мачбол при 8:7 точки в тайбрека, което се оказа фатално. След спечелването на четвъртия сет Крайнович получи много енергия и успя да направи пробив още в първия гейм на петия сет, което му осигури и крайната победа.

В следващия кръг Крайнович ще играе с руснака Евгени Донской. /БТА