Световният номер 1 Новак Джокович разкри огромните си амбиции за следващия сезон, след като изпрати една от най-успешните години в кариерата си. Миналата вечер Джокович победи италианеца Яник Синер в спора за титлата от Финалите на АТП, като по този начин спечели престижното отличие за рекорден седми път в кариерата си.

През 2023 сърбинът също така грабна три титли от Големия шлем и за осми път завършва годината на върха на световната ранглиста. Запитан какво повече може да направи през следващия сезон, Джокович отговори: "Мога да спечеля четирите Шлема и злато от Олимпийските игри. Нека видим, винаги си поставям най-високи амбиции и цели. Това няма да се промени и през следващата година. Все още съм мотивиран. Тялото ми ми служи добре, слуша ме. Имам и страхотен екип около себе си. Мотивацията ми е за най-големите турнири е налице. Мисленето ми не се е променило, ще продължа", сподели той.

Джокович определи Синер, Холгер Руне и Карлос Алкарас като следващата "голяма тройка" в тениса. "Ще се задържа сред тях толкова, колкото реша. Докато мога да ги побеждавам на най-големите турнири, ще продължавам. Защо да спирам, ако все още печеля най-големите титли? Когато започнат да ме ритат по задните части, тогава сигурно ще си взема кратка почивка или изобщо ще спра с тениса", каза носителят на 24 титли от Големия шлем.