Доминик Тийм се класира за трети кръг на Ролан Гарос след побе в три сета (6-1; 6-3; 7-6) над американеца Джак Сок. Тийм изпита значителни затруднения в заключителния сет, но не изпусна контрола върху мача и продължава да е без загубен сет от началото на турнира.

Разликата в първия сет набъбна до 5-1 след още един гейм на нула в полза на световния №3, а в седмия гейм австриецът навакса пасив от 0-30 и стигна до обрат, който му донесе успеха в сета след само 26 минути игра.

Във втория сет Тийм успя да стигне до пробив и да поведе с 5-3. Сок продължи да се бори и в следващия гейм спаси два сетпойнта, но третият поставен постигне успех от третия си шанс и така спечели и втория сет, надделявайки с 6-3.

В тайбрека на третия сет Тийм поведе с 2-1, но след това настъпиха много силни минути за Сок и американецът стигна до три поредни сетбола при 6-3. Това, което едва ли някой бе очаквал, е че това се оказа последната точка за Сок в мача. Тийм навлезе в страхотна серия, като първо отрази и трите сетбола, а след това спечели необходимите му две точки, стигайки до втора поредна чиста победа на тазгодишния Ролан Гарос след два часа и половина игра.

Следващият противник на австриеца ще бъде победителят от мача между Каспър Рууд и Томи Пол.