Хуан Мартин Дел Потро се класира за финала на US Open, след като контузия в коляното спря Рафаел Надал. Световният номер 1 в тениса се отказа след края на втория сет заради контузия в дясното коляно. Аржентинският тенисист спечеи първите два сета със 7:6(3), 6:2.

За Дел Потро това ще е втори финал на турнир от Големия шлем в кариерата му, след като преди 9 години отново стигна решителната битка в Ню Йорк и спечели трофея.

Първият сет започна с пробив за Дел Потро, но Надал веднага успя да изравни резултата за 1:1. Аржентинецът направи нова решаваща крачка в първия сет, когато направи нов пробив, за да поведе с 5:4. Кулата от Тандил сервираше за спечелването на първия сет, когато допусна да бъде пробит и Надал успя да изравни резултата – 5:5. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който Дел Потро поведе 6:3, като на първия сетбол испанецът сгреши бекхенд и по този начин аржентинският тенисист спечеи със 7:3. Дел Потро завърши частта без нито един ас.

Във втория сет Дел Потро осъществи два пробива за 3:1 и 6:2. Аржентинецът реализира своя втори сетбол, за да спечели частта.

Веднага след края на втория сет Рафаел Надал се отказа заради контузия в дясното коляно.