Световният №1 в тениса Новак Джокович продължава по график пътя си към защита на титлата на „Уимбълдън”, след като надви в три сета Юго Умбер – 6-3, 6-2, 6-3. Френският тенисист не оказа кой знае колко сериозна съпротива на сърбина и лековато Джорека продължи към четвъртфиналите в надпреварата.

Новак разчиташе на първия си сервис, като това му даде голямо предимство в първия сет, а първият пробив дойде за 3:1. Постепенно сърбинът взе сервисите си до края на частта и хладнокръвно затвори сета при 6-3.

Рано-рано във втората част Джокович „взе” подаването на Умбер и на бърза ръка поведе в сета. В седмия гейм пък Умбер неутрализира три брейкбола, но при четвъртия нямаше шанс и резултатът стана 5:2, за да може при свой сервис Джокович да приключи и втората част.

Третият сет бе донякъде сходен с предните, като двата пробива бяха реализирани при последните две сервирания на №66 в надпреварата и при 6-3 Джокович приключи мача за час и 44 минути игра.

На четвъртфиналите в Ол Ингланд Клъб в преследване на петата си титла в турнира Джокович ще играе с белгиеца Давид Гофен, който победи Фернандо Вердаско в четири сета.