Посланикът на официалното кафе на Уимбълдън „Lavazza“ Андре Агаси заяви, че Григор Димитров притежава огромен талант. В специално интервю за Дарик радио той каза, че спечелената титла на Уимбълдън през 1992 година е много важна за неговата кариера.

Андре Агаси на Уимбълдън в черни дрехи. Това е забавно.

Да, така е. Не знам, всъщност не се замислих над това. Просто гледам да ми е удобно.

Какви са спомените ти от Уимбълдън? Титлата...

Без никакво съмнение тази титла промени моя живот. Тя бе от изключително важно значение за моята кариера и ми се отрази много добре. Емоциите, когато се връщам към този спомен са невероятни. Титлата бе много важна за мен в този момент. Сега вече мога да кажа, че тя има и историческо значение за самата игра. Спомням си за напрежението и за стреса. Аз обичам Уимбълдън. За мен е огромна чест да бъда тук, но аз няма да го направя отново. Това, което съм направил е достатъчно.

Отмененият шампионски танц с Щефи Граф...

Да, танцът бе отменен, но най-важното е, че и двамата успяхме да спечелим титлите си. Това бе моят единствен триумф на Уимбълдън, докато тя спечели титлата за четвърти път в нейната кариера.

Щефи, разкажи ми за нея. Велика жена...

Съгласен съм с теб. Чувствам я по-близка отвсякога.

Децата ви...

Децата ни растат бързо. Едното е на 16, а другото на 14 години. Това е най-великото време от живота.

Какви са насладите Ви сега - децата, кучетата, чаша горещо кафе, хокей?

Гледаме хокей в Лас Вегас, НФЛ, имаме три кучета, за които се грижим. Имаме толкова много неща, с които се занимаваме. Развиваме нашата фондация. Времето ни е много пълноценно, но това може само да ни радва. Кафето, да. Много обичам да пия кафе.

Щастлив ли си?  Какво би казал на или за амбициозните бащи , които сега също слагат тенис топка над детското кошче?

Моят опит показва, че това не е правилно. Аз в никакъв случай не подкрепям хората, които решават какво ще бъде успешно за техните деца. Някои хора следват този път. За мен, не е това начинът.

Не възприемаш амбициозните бащи?

 Хубаво е, ако детето ти иска да постигне нещо, да бъде някой, ти да му помогнеш той да осъществи тази своя цел. Но, да направиш избор вместо него не е правилно. Мисля, че всеки човек заема своето място в света.

Daddy rock – специално бижу на врата ти?

Моят син ми го направи, когато бе 5-годишен.

Младите играчи сега са доста по-различни от вашето поколение. Какво мислиш за младите? Съвет към тях?

Не знам за колко млади тенисисти имаш предвид. Ако си млад тенисист, трябва да се концентрираш върху това да работиш здраво всеки ден и да се стремиш да ставаш по-добър. Няма значение дали губиш или печелиш, ако работиш здраво и ставаш все по-добър. Аз не мога да приема, че не можеш да се подобряваш, ако работиш здраво. За мен това са фактите.

Знаеш Григор Димитров, нали?

Разбира се, че го познавам. Той е невероятен тенисист. Преди известно време беше в Лас Вегас. Той работи за кратко с моя треньор. Разговарял съм с него. Той притежава огромен талант. Познавам неговия начин на игра много добре.

Най-голямата победа в живота ти ли е семейството?

Да, за мен това е най-важното нещо в живота ми. Моята фондация и децата ми. Това е животът ми.