Матео Беретини се класира за третия кръг на Australian Open след победа с 6:1, 4:6, 6:4, 6:1 срещу американеца с македонски корени Стефан Козлов. Италианецът ще се изправи срещу младата испанска надежда Карлос Алкарас в следващата фаза.

Първият сет бе много силен за Беретини, като успя да пробие още в третия гейм. Италианецът бе безкомпромисен до края на частта, като не остави повече геймове на своя съперник и след цели 3 брейка спечели с 6:1.

Втората част бе доста по-интересна, като вървеше гейм за гейм до 3:3. Брейк имаше чак в седмия гейм, като той изненадващо бе за Козлов – 4:3. До края на сета двамата не бъркаха, макар на Беретини да му се наложи да спаси два брейкбола.

Третия сет също бе доста оспорван, а двамата до последно не достигаха до опити за пробив, но №7 в света се оказа по-съобразителен и взе сета с 6:4.

В четвъртата част Беретини бе също толкова безкомпромисен, колкото в първата, като проби на два пъти във втория и шестия гейм. Козлов опита да върне един брейк, но не успя и в крайна сметка италианецът отново спечели сета с 6:1.