Гаел Монфис определено преживява добър период. Резултатите на французина доста се подобриха в последно време и той отново опитва да забавлява феновете. През тази седмица тенисистът имаше някои страхотни изпълнения на надпреварата в Синсинати, с които успя да вдигне зрителите на крака.

Въпреки вчерашното си отпадане от Андрей Рубльов, съпругът на Елина Свитолина направи нещо много значимо. Френският ветеран записа победа №500 в своята кариера, с което се превърна в 11-ия тенисист, който постига нещо подобно.

Ако има ден, и му се играе, Гаел определено би могъл да създаде сериозни проблеми на всеки на предстоящия US Open. За тези 500 победи в професионалния тур той сподели:

„500 победи в тура. Мисля че това наистина е нещо значимо. Радвам се, че мога да се похваля с подобно постижение, чувството е хубаво. Когато започвах пътя си, никога не съм си мислил, че ще запиша 500 победи. Дано нещата продължат да се развиват така добре за мен и играта ми да се получава“, коментира бившият №6 в света.