Бившият номер 1 в света Карлос Моя успя да победи тийнейджъра от Латвия Ернестс Гулбис след труден мач завършил при резултат 7-5, 6-2, 6-7, 6-4. Така, той успя да се класира за четвъртфиналите на US Open.

Испанецът, който е под номер 17 в основната схема на турнира бе много затруднен от 19-годишния си опонент. Ветеранът все пак успя да го преодолее и ще трябва да се изправи срещу Новак Джокович, който успя да забрави за умората от дългите и тежки срещи, които изигра досега и победи Хуан Монако (7-5, 7-6, 6-7, 6-1).

Карлос Моя заяви след срещата, че е доволен от постигната победа: „Бях доста уморен и изнервен накрая. Чувствам се на 20 години и по начина, по който играя мисля, че ще има какво още да дам на тениса. Когато си най-възрастния сред поставените, получаваш много подкрепа от публиката. Доволен съм, че успях да продължа напред.”

Неговият опонент за място на полуфинала Джокович сподели след победата над Монако: „ Бе труден мач. Изненадах се малко, че той бе толкова агресивен и от желанието му да контролира мача. Наложи ми се да се боря за всяка точка. Все пак, съм много доволен от играта си. Играх най-добрия тенис, на който съм способен в най-важните моменти и сервирах наистина страхотно днес. Това, че имам един ден почивка, ще ми помогне да се възстановя за срещата с Моя, тъй като чувствам умората.”

„Загубих от Карлос в последните две срещи, които изиграхме, но тогава не представих и 20% от възможностите си”, каза сърбинът.