Според модните специалисти, по време на Откритото първенство по тенис на Франция звездите в този спорт демонстрират каква ще е модата това лято. Оказа се, че дамите са заложили на целомъдрените дължини на роклите, докато мъжете предпочитат фланелки без ръкави, но с поло.

Съвременният вид на тенисистите е неотменна част стила и начина на игра. А Ролан Гарос се превърна във витрина на модните бутици.

Истинската бомба обаче гръмна Мария Шарапова. Рускинята предпочете да сложи клин под рокличката, с което хвърли в смут модните критици. Все пак ракета номер 1 се оправда, като сподели, че винаги сама избира облеклото си.

Според хроникьорите, Елена Дементиева също не е в час с модата, след като е решила да скрие прелестите си под дългите ръкави на жилетка. Разбира се, че цветът е бил подходящ, но всички фенове останали недоволни от решението на Лена.

И докато момичетата са решили да крият хубавите си фигури, мъжете залагат на точно обратното.

Този път обаче похвалите са за Рафаел Надал, който изглежда прекрасно в спортния си екип и показва бицепсите си при всяка възможност. Друг е въпросът с ракета номер 1 в света Роджър Федерер, който остава фен на старата школа, която залага на тениските.

Всъщност модните критици припомнят, че потниците с висока яка са били въведени преди няколко години, не от кой да е, а от близкия на Надал приятел – Карлос Моя. За сметка на това, по-дългите шорти, на които залага испанецът, все още не са оценени подобаващо от останалите тенисисти.

Според специалистите обаче, в най-скоро време се очаква всички останали да започнат да се съобразяват с модата, която се опитва да наложи Рафаел Надал.