Аманда Анисимова се представя чудесно на Уимбълдън. Може би не са били много хората, които са очаквали точно това от тийнейджърката, тъй като тя демонстрираше сериозно непостоянство през последните години. На „свещената трева“ Анисимова показва най-добрия си тенис. Изобщо не е случайно, че тенис експертите определят 20-годишната тенисистка за следващата голяма надежда на американския тенис след Коко Гоф.

Само че в третия за годината турнир от Шлема Аманда показва че има защо специалистите да предвещават бляскаво бъдеще пред нея, а някои вече побързаха да я определят и за по-добра от Гоф, тъй като Анисимова успя да победи „детето чудо“ на световния женски тенис само преди броени дни. Сега, тенисистката не скри вълнението си от факта, че е на четвъртфиналите на Уимбълдън и сподели, че е много щастлива от постиженията си.

„Прекрасно е да играеш на Уимбълдън и да се наслаждаваш на всичко, което се случва. Истината е, че много се забавлявам и оценявам всяка победа. Преди началото на турнира не смятах, че мога да достигна чак до четвъртфиналите, но успях да го направя благодарение на силните си изяви. Просто гледах мач за мач и запазих пределна концентрация и в най-трудните моменти. Страхотно е да си на централния корт, дори и на корт номер 1 и да чуваш аплодисментите на публиката. През последните години преминах през доста трудности и сега много повече оценявам истинските неща. Ценя всичко позитивно, което ми се случва и само от мен зависи да продължа по същия начин“, каза 1/2финалистката от Ролан Гарос 2019.