Двама от фаворитите Даниил Медведев и Стефанос Циципас се класираха за третия кръг на Откритото първенство на САЩ.

Вторият поставен в схемата при мъжете Медведев надигра без проблеми Доминик Кьопфер (Германия) в три сета - 6:4, 6:1, 6:2 за час и 50 минути игра. За място на осминафиналите руснакът ще срещне испанеца Пабло Андухар.

Стефанос Циципас трябваше да прекара малко повече време на корта за победата над французина Адриан Манарино с 6:3, 6:4, 6:7(4), 6:0.

Третият в схемата грък доминираше, като допусна колебания единствено в третия сет, който загуби след тайбрек. След поражението в третия сет Циципас взе осемминутна пауза за тоалетна и бе остро критикуван от Манарино след мача за използване на неспортсменски похвати. Гръкът получи освирквания и от трибуните.

"Мисля, че е неспортсменско да напуснеш корта, когато играта ти не върви. Трябва да се променят правилата, защото според мен ходенето до тоалетна е просто взимане на почивка, с която да нарушиш ритъма на мача. Не казвам, че е променило хода на играта, но може би трябва да се помисли за промяна в правилата", каза Манарино след мача.

В третия кръг Циципас ще срещне 18-годишния испанец Карлос Алкарас.

Седмата ракета в света Андрей Рубльов също продължава напред след победа над испанеца Педро Мартинес-Портеро със 7:6 (2), 6:7 (5), 6:1, 6:1.

Срещата продължи почти три часа, като петият в схемата руснак реализира шест брейкпойнта от 15 възможности.

В третия кръг Рубльов ще срещне американеца Франсис Тиафо, който се наложи над аржентинеца Гуидо Пея с 6:1, 6:2, 7:5.